Onderhoud

Onderhoud

Het is algemeen geweten. U kan jaarlijks al honderden euro’s besparen op uw wagen door rekening te houden met enkele eenvoudige details. Een goed onderhouden wagen en een aangepaste rijstullen kunnen al wonderen verrichten.

Banden Wielsbeke West Valender

Banden

Banden vormen het enige contact tussen uw wagen én de wagen en de weg. Ze zijn dus van cruciaal belang voor de stabiliteit van uw wagen. Goede banden zijn essentieel voor uw veiligheid. Daarom is het belangrijk om uw banden regelmatig te laten nakijken. Garage Peter Soetaert staat altijd klaar om u te adviseren.

Banden in goede staat herkent u aan : juiste bandenspanning, voldoende profieldiepte van uw band, correcte uitlijning en uitbalancering. Garage Peter Soetaert controleert de de staat van uw banden en kan u meteen vertellen welk type banden het meest geschikt zijn voor het seizoen, het type en het vermogen van uw wagen.

Onderhoud

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt ook voor uw auto. Laat u die regelmatig onderhouden, dan hebt u minder kans op autopecht, bent u veiliger onderweg én geniet u langer van uw auto. Een absolute must dus! Naarmate u kilometers aflegt, slijten de onderdelen en kennen vloeistoffen zoals motorolie of koelvloeistof een natuurlijk verlies. Een regelmatig onderhouden wagen heeft minder kans op autopech, is veiliger onderweg én gaat langer mee. Hierin is Garage Peter Soetaert uw jarenlange spécialist.

Remmen

Remblokken, remschijven, remschoenen, remklauwen en hydraulische onderdelen slijten af omdat ze continu gebruikt worden. Om de goede werking van uw wagen en uw veiligheid achter het stuur te garanderen, raadt Garage Peter Soetaert aan uw remsysteem regelmatig te laten controleren.

U wilt in alle veiligheid rijden, maar heeft u er de voorbije twee jaar aan gedacht om uw remvloeistof te laten controleren? Kom bij Garage Peter Soetaert langs voor een grondige check-up.

Airco

Een juist onderhoud van uw airco zorgt voor constante optimale werking en comfort.  Daarom is het belangrijk dat u het aircosysteem van uw auto goed onderhoudt. Regelmatig nazich beperkt de kans op defecten, en dus ook uw uitgaven. Garage Peter Soetaert biedt hiervoor een aantal interessante oplossingen.

Uitlaat

Schadelijke uitlaatgassen en geluidsoverlast beperken? Laat tijdig uw uitlaat vervangen. Garage Peter Soetaert uit Wielsbeke is uw specialist.Het uitlaatsysteem heeft een aantal belangrijke functies: het geluidsniveau beperken, de temperatuur en de snelheid van de uitlaatgassen verlagen en het rendement van uw automotor verhogen. De katalysator heeft als functie de hoeveelheid verontreinigende verbrandingsgassen te beperken. Om het milieu te beschermen en de wetgeving te respecteren is het belangrijk dat alle onderdelen van uw uitlaatsysteem in perfecte staat zijn.

Schokdempers

Goede schokdempers dragen bij tot uw veiligheid, maar ook tot uw rijcomfort. De schokdempers behoren tot de essentiële veiligheidscomponenten van uw auto. Ze drukken de wielen tegen de grond, zodat de banden in alle omstandigheden aan de weg kleven. Versleten schokdempers maken uw auto een stuk minder stabiel. De remafstand en het gevaar op aquaplanning nemen toe bij schokdempers in slechte staat. Bovendien wordt uw auto met slechte schokdempers gevoeliger voor zijwind en voor de turbulenties veroorzaakt door vrachtwagens.

Het grootste gevaar is dat u niet beseft dat de schokdempers versleten zijn, omdat u zich geleidelijk aanpast aan de veranderingen van het gedrag van uw auto. 

Batterij

Vermijd pannes, draag zorg voor uw autobatterij. Of het nu warm of koud is , als u de baan op moet, wilt u op uw autobatterij vertrouwen. Zij zorgt voor een vlotte start van uw wagen en helpt autopech te vermijden. De autobatterij levert de noodzakelijke energie voor het starten en voor de ontsteking, ongeacht de buitentemperatuur. Verder zorgt ze voor de permanente voeding van de verschillende elektronische componenten van de wagen zoals alarm, boordcomputer, stuurbekrachtiging, airco…

Vervolgens vult de batterij de energie van de alternator aan : in de file bijvoorbeeld, draait de motor langzamer en levert daardoor minder energie aan de alternator. De autobatterij compenseert dit.